ifrane fondation

The project in its concept and form goes far away from the classical Moroccan resort design by giving a clear and practical image of the sustainable urbanism.  Our fist intention is to limit as much as possible the human footprint on the land. Our strategy is to regroup all the living units to create a compact strip of row houses so as to define a generous green void in the center. The space between houses increase a lot compared to the typical plot system resort and can guaranties a space for public activities and also the creation of a viable natural ecosystem.  Finally, the impact of the building is decreasing even if the form is strong.

open competition
status: project
type: architecture competition
data: 2009,10 000
location: infrane, maroc
team: jacquier, leroux, oasis architecture