villa la roche

The goal, here, is to sublimate qualities and the feelings already present on the spot. The large gate is the basic element which generates the entire project: its symmetrical is deferred on the northern frontage generating a crossing tube of light. The limit between outside and interior disappears, operating the fusion of nature and built. The space of the ground thus illuminated contrast with the higher level which rather seeks the introversion and the shade to him. Two worlds cohabit, consequently how to consider their connection? It is the deformation of the higher floor which, conceptually, comes to find the ground and operates this transition.

private mandate
status: realised
type: renovation, housing
data: 2008-2011, 200 m2, 300 000 €
location: rochebaudin, france
team: jacquier, leroux